O conselleiro de Medio Rural visita a adega Guímaro en Sober

Redacción-Monforte

O conselleiro de Medio Rural, Samuel Juárez, visitou recentemente a adega Guímaro, de Sober, pertencente á Denominación de Orixe Ribeira Sacra. Na súa visita, Juárez destacou a importancia de investir en tecnoloxía como fórmula para mellorar a competitividade nas explotacións vinculadas ao eido vitivinícola, como é o caso desta adega soberina. Guímaro ven de experimentar unha importante expansión, tanto en superficie de viñedo de produción propia como en viños de diferentes tipos. A día de hoxe, a súa produción rolda os 70.000 quilogramos de uva propia, cultivadas nunha superficie de 8 hectáreas.

Samuel Juárez, conselleiro de Medio Rural, durante a súa visita a adega soberina Guímaro, acompañado da delegada territorial da Xunta en Lugo, Raquel Arias, e os responsables da adega. GMR.

Asimesmo, un dos obxectivos desta adega é a súa expansión comercial, facendo especial fincapé na proxección internacional. Na actualidade, Guímaro xa exporta o 30% da súa produción fóra de España, repartida entre Europa, América e Xapón. Esta expansión vén determinada, en boa medida, polas diversas inversións e proxectos de mellora acollidos ás axudas da Consellería do Medio Rural, grazas ás que se construíu un novo edificio de usos múltiples, que permitiu dotar á adega dunha maior superficie para o desenvolvemento do seu traballo, así como dunha mellora da funcionalidade e produtividade.

Adega Guímaro fai tamén unha aposta polos adiantos tecnolóxicos que permitan acadar mellores resultados. A adquisición de diverso material fai posible unha maior dinamización do proceso produtivo. Entre as novas ferramentas de traballo cabe salientar un cabezal etiquetador, que permite mellorar o rendemento do enchido e encorchado. Ademais amplíase a capacidade de elaboración, logo da adquisición dunha cuba e de barricas, que permitirán mellorar a calidade do viño conservado en madeira. Os investimentos para potenciar estas melloras supera os 34.000 euros, subvencionados nun 30% pola Consellería do Medio Rural. A capacidade produtiva, tras as inversións viuse incrementana, obtendo unhas 48.000 botellas de viño xoven e unhas 8.000 de viño conservado en madeira.

Ademais destes aspectos, os responsables da Consellería de Medio Rural destacan a importancia dos resultados da aplicación desta liña de axudas no caso da adega Guímaro, xa que o traspaso xeracional desta empresa familiar de pais a fillos supón o cumplimento dun dos obxectivos destas axudas, como é a fixación de poboación no rural da Comunidade Autónoma, potenciando zonas do territorio ricas en recursos naturais e susceptibles de aproveitamento.

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Jesús Rodríguez Muiños, “Carolo”, novo adestrador da S.D. Chantada:

Seguinte Nova

A Deputación inviste 55.700 euros no acondicionamento de accesos en A Pobra do Brollón

Últimas noticias sobre ECONOMÍA

Ir aInicio

Don't Miss