Un grupo da Escola Politécnica Superior de Lugo dirixido polos profesores Ignacío Díaz- Maroto e Pablo Díaz, segue a traballar na investigación do envellecemento do mencía en barrica de carballo galego en colaboración coa adega Algueira de Sober. Os investigadores da USC acometen este traballo dende o ano 2009, tamén nunha adega da D.O. Valdeorras. Despois de realizar a primeira cata do caldo da Ribeira Sacra o pasado verán en Monforte, agardan agora catar as añadas de 2099 e 2010 despois dun tempo embotelladas en vidro, agardando refrendar os óptimos resultados acadados nas primeiras análises, positivas para o comportamento do mencía madurado en barricas de castaño galego e lixeiramente tostado.
Últimas noticias sobre ECONOMÍA
O pasado 8 de marzo tivo lugar no Polígono dos Acivros a celebración do 3ª aniversario
A Asociación Cosmética Galega (ACG) comeza o seu camiño co impulso de vinte e dúas empresas
A candidata número 6 do PP de Lugo ao Parlamento de Galicia, Raquel Arias, destacou o
O Concello de Sober vén de aprobar os seus orzamentos para o ano 2024, cun importe
A AIE Ribeira Sacra Next, fundada hai un ano, está a expandir a súa rede de