Un grupo da Escola Politécnica Superior de Lugo dirixido polos profesores Ignacío Díaz- Maroto e Pablo Díaz, segue a traballar na investigación do envellecemento do mencía en barrica de carballo galego en colaboración coa adega Algueira de Sober. Os investigadores da USC acometen este traballo dende o ano 2009, tamén nunha adega da D.O. Valdeorras. Despois de realizar a primeira cata do caldo da Ribeira Sacra o pasado verán en Monforte, agardan agora catar as añadas de 2099 e 2010 despois dun tempo embotelladas en vidro, agardando refrendar os óptimos resultados acadados nas primeiras análises, positivas para o comportamento do mencía madurado en barricas de castaño galego e lixeiramente tostado.
Últimas noticias sobre ECONOMÍA
O Concello de Chantada levou a cabo importantes melloras nas infraestruturas do Polígono Industrial dos Acivros,
O evento propón unha reflexión sobre as novas tendencias na artesanía e o seu impacto no
A Vicepresidencia da Deputación de Lugo, a través da súa área de Rural, intensificará o seu
Artesanía Alimentaria dispón dunha páxina web na que se poden consultar os operadores adheridos a este