Un grupo da Escola Politécnica Superior de Lugo dirixido polos profesores Ignacío Díaz- Maroto e Pablo Díaz, segue a traballar na investigación do envellecemento do mencía en barrica de carballo galego en colaboración coa adega Algueira de Sober. Os investigadores da USC acometen este traballo dende o ano 2009, tamén nunha adega da D.O. Valdeorras. Despois de realizar a primeira cata do caldo da Ribeira Sacra o pasado verán en Monforte, agardan agora catar as añadas de 2099 e 2010 despois dun tempo embotelladas en vidro, agardando refrendar os óptimos resultados acadados nas primeiras análises, positivas para o comportamento do mencía madurado en barricas de castaño galego e lixeiramente tostado.
Últimas noticias sobre ECONOMÍA
• O presidente da Xunta, Alfonso Rueda resalta que este ano vanse destinar preto de 60
Medio Rural da Deputación de Lugo reforza neste 2023 o seu apoio á plataforma de venda
O vicepresidente primeiro e conselleiro de Economía, Industria e Innovación, Francisco Conde, acompañado polo delegado territorial
A conselleira de Promoción do Emprego e Igualdade, María Jesús Lorenzana, puxo en valor en Lugo
O Concello de Bóveda vén de iniciar as obras para a creación dunha nave para viveiro