O viño de Amandi, en barrica de carballo galego

Un grupo da Escola Politécnica Superior de Lugo dirixido polos profesores Ignacío Díaz- Maroto e Pablo Díaz, segue a traballar na investigación do envellecemento do mencía en barrica de carballo galego en colaboración coa adega Algueira de Sober. Os investigadores da USC acometen este traballo dende o ano 2009, tamén nunha adega da D.O. Valdeorras. Despois de realizar a primeira cata do caldo da Ribeira Sacra o pasado verán en Monforte, agardan agora catar as añadas de 2099 e 2010 despois dun tempo embotelladas en vidro, agardando refrendar os óptimos resultados acadados nas primeiras análises, positivas para o comportamento do mencía madurado en barricas de castaño galego e lixeiramente tostado.

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Nova Anterior

Residuos na rede de saneamento

Seguinte Nova

O Pleno de Sober acorda crear un grupo de Protección Civil

Últimas noticias sobre ECONOMÍA

     
A %d blogueros les gusta esto: