Un grupo da Escola Politécnica Superior de Lugo dirixido polos profesores Ignacío Díaz- Maroto e Pablo Díaz, segue a traballar na investigación do envellecemento do mencía en barrica de carballo galego en colaboración coa adega Algueira de Sober. Os investigadores da USC acometen este traballo dende o ano 2009, tamén nunha adega da D.O. Valdeorras. Despois de realizar a primeira cata do caldo da Ribeira Sacra o pasado verán en Monforte, agardan agora catar as añadas de 2099 e 2010 despois dun tempo embotelladas en vidro, agardando refrendar os óptimos resultados acadados nas primeiras análises, positivas para o comportamento do mencía madurado en barricas de castaño galego e lixeiramente tostado.
Últimas noticias sobre ECONOMÍA
Os días 30 de setembro e 1 de outubro, Chantada acollerá as xornadas Tecendo Futuros: prácticas
Aumentando en 164.846 m2 a súa superficie actual, logo da cesión gratuíta das parcelas propiedade da
Á edición deste ano presentáronse case medio cento de ideas. A maior parte delas son iniciativas
O pasado 9 de agosto clausurouse unha exitosa edición da Mostra Artelemos 2023, que contou coa
O número 1 da candidatura do PP de Lugo ao Congreso, Francisco Conde, asegurou nunha reunión