Novo impulso á produción do porco celta en Galicia

Xunta de Galicia e Asoporcel presentaron o Manual do Porco Celta

•Galicia conta xa con máis de 350 gandeirías desta raza autóctona •Dende a Xunta están a desenvolver o Programa de Recursos Zooxenéticos, axudas a produtores, e accións de promoción e apoio á comercialización neste eido • O censo de animais reprodutores desta variedade medrou un 9% dende 2009

A conselleira de Medio Rural e Mar, Rosa Quintana, acompañada polo secretario xeral de Medio Rural e Montes, Tomás Fernández-Couto, e o coordinador xeral de Asoporcel, José Antonio Carril (á dereita), durante a presentación do Manual do Porco Celta. CMR.

O pasado 17 de abril presentouse en Santiago o Manual do Porco Celta, editado pola Fundación Centro Tecnolóxico da Carne da Consellería de Medio Rural e Mar. Durante o acto, a titular deste departamento autonómico, Rosa Quintana, destacou a boa saúde que a produción desta variedade autóctona está a ter na nosa Comunidade, onde xa se rexistran máis de 350 gandeirías adicadas á produción do porco celta, e o censo de animais reprodutores medrou un 9% dende o ano 2009.

TODO O QUE HAI QUE SABER SOBRE O PORCO CELTA

Segundo explicaron os responsables de Medio Rural, o Manual do Porco Celta incorpora abundante información sobre diferentes aspectos relacionados con esta raza, a súa cría e as características da súa carne. Esta obra publicouse en colaboración coa asociación de produtores Asoporcel e co financiamento do Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional, o Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente e o Instituto Nacional de Investigación e Tecnoloxía Agraria e Alimentaria. As 286 páxinas do Manual do Porco Celta son o resultado do traballo conxunto dunha vintena de expertos e investigadores do Centro Tecnolóxico da Carne, Asoporcel, as universidades de Vigo e Santiago, e o Instituto Ourensán de Desenvolvemento Económico (Inorde).

A produción do porco celta en Galicia está a experimentar unha importante medra nos últimos anos. Arquivo EC.

“VALORIZACIÓN DA MÁIS SENLLEIRA DAS NOSAS PRODUCIÓNS AGROGANDEIRAS”

A conselleira de Medio Rural destacou o compromiso da Xunta a prol da posta en valor das nosas razas autóctonas, con especial atención ó porco celta, que supón “a valorización do máis senlleiro das nosas producións agrogandeiras”. Rosa Quintana suliñou que desde a Xunta se traballa no fomento desta “riqueza fundamentalmente” a través de catro liñas de traballo, que implican o impulso ao Programa de Recursos Zooxenéticos Autóctonos de Galicia en Perigo de Extinción, as axudas aos produtores, as medidas legais de fomento, como a norma sobre porcino extensivo, e as accións de promoción e apoio á comercialización. En relación co Programa de Recursos Zooxenéticos, Rosa Quintana indicou que o seu éxito reflíctese pola evolución favorable dos censos destas razas autóctonas.

PORCINO EXTENSIVO E APROVEITAMENTO SOSTIBLE DOS RECURSOS NATURAIS

Asimesmo, e con respecto ao decreto sobre porcino extensivo, a titular de Medio Rural salientou que con el a Xunta creou as condicións necesarias para garantir o correcto desenvolvemento destas producións, impulsando ao tempo o aproveitamento ordenado dos recursos naturais do noso agro. Quintana engadiu que esta norma parte do feito de que a explotación de porcino en extensivo representa “unha clara opción na diversificación da actividade gandeira e dos usos do monte”, do que xa se están a dar “experiencias positivas” por toda Galicia. Unha diversificación que permite aproveitar recursos endóxenos do territorio, como as landras, castañas, raíces e demais elementos que serven para a alimentación dos animais.

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

A abstención do Psoe salva os orzamentos locais de Monforte

Seguinte Nova

Comercio e hostelería puntúan con notable alto á Feira Medieval de Monforte

Últimas noticias sobre ASOCIACIONISMO

Chantada contra o cancro

A solidariedade e a conciencia social uníronse en Chantada nunha loita colectiva contra o cancro. No pasado mes de decembro, a directiva
Ir aInicio