Inauguradas as novas instalacións da Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias no Campus de Lugo

Coincidindo co Día Mundial do Leite, que se celebra o 1 de xuño Esta aula piloto permitirá reproducir a escala reducida os procesos máis representativos da industria láctea

O rector da Universidade de Santiago de Compostela, Juan Viaño Rey, acompañado pola conselleira de Medio Rural e do Mar, Rosa Quintana, na inauguración da Aula de Produtos Lácteos no Campus de Lugo.  CMRM.
O rector da Universidade de Santiago de Compostela, Juan Viaño Rey, acompañado pola conselleira de Medio Rural e do Mar, Rosa Quintana, na inauguración da Aula de Produtos Lácteos no Campus de Lugo. CMRM.

• O pasado 1 de xuño, e coincidindo co Día Mundial do Leite, quedou inaugurada a Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias no Campus de Lugo. Esta planta piloto, cunha superficie de 575 metros cadrados, está dotada dos medios técnicos necesarios para reproducir, a escala reducida, os procesos máis representativos da industria láctea como son a recepción de leite cru, a termización e estandarización do leite, tanto en materia graxa, como en proteínas, e o extracto seco. Ademais, tamén se pode realizar nesta planta a pasteurización e homoxeneización do leite e produtos lácteos, a elaboración de queixos, de leites fermentados como iogures firmes, batidos ou líquidos, e de produtos UHT. A nova planta dispón dun área de produción, laboratorios, áreas de administración, sala de máquinas, vestiarios e aseos.

«CONVERTER AS OPORTUNIDADES EN REALIDADES DE NEGOCIO»

O acto de inauguración contou coa presencia, entre outras autoridades, do rector da Universidade de Santiago de Compostela, Juan Viaño Rey; a conselleira de Medio Rural e do Mar, Rosa Quintana; e a directora xeral de Produción Agropecuaria, Patricia Ulloa. Quintana suliñou que o I+D+i que desenvolven estas instalacións e a súa aplicación á industria láctea «permitirán converter esas oportunidades que se presentan ante o novo escenario sen cotas en realidades de negocio». A conselleira animou a que «se poida ocupar ese espazo de mercado interno que hoxe está en mans foráneas e ampliar o noso mercado externo». Neste sentido, destacou que España importa cada ano 2 millóns de toneladas de queixos e outro de leite para satisfacer as súas necesidades. Ademais, no mercado externo, Asia, China e o Norte de África rexistran unha crecente demanda de produtos lácteos, «produtos que debemos elaborar en pó ou deshidratados para a súa exportación, e iso é outra oportunidade». «Hai que dar resposta ás novas esixencias dos mercados nos que o consumidor final, cada vez máis, demanda produtos lácteos enriquecidos», precisou.•

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Escolares de 40 colexios da ruta xacobea aprenderán a protexer o Camiño

Seguinte Nova

•A UAD de Monforte lembrou os riscos do consumo de tabaco

Últimas noticias sobre ECONOMÍA

Ir aInicio

Don't Miss