•A Deputación de Lugo colabora coa USC cunha achega anual de 50.000 euros para realizar este tipo de actividades

• A mediados de outubro, a Estación Científica do Courel reuniu a máis de medio cento de persoas de toda Galicia e Castela-León nunha xornada divulgativa sobre a posta en valor do monte dende varias perspectivas.
POSIBILIDADES NON MADEREIRAS DO MONTE
Este centro científico acolleu o Taller de producións non madereiras do Monte, organizado pola Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica, e a IV Xornada de iniciación á Micoloxía, que organizou a propia Estación do Courel e a Universidade de Santiago de Compostela. A xornada contou coa colaboración da Deputación de Lugo, que ofrece unha colaboración de 50.000 euros anuais á Universidade de Santiago para o desenvolvemento deste tipo de actividades.
Este centro científico acolleu o Taller de producións non madereiras do Monte, organizado pola Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica, e a IV Xornada de iniciación á Micoloxía, que organizou a propia Estación do Courel e a Universidade de Santiago de Compostela. A xornada contou coa colaboración da Deputación de Lugo, que ofrece unha colaboración de 50.000 euros anuais á Universidade de Santiago para o desenvolvemento deste tipo de actividades.
APROXIMACIÓN AOS PRODUTOS DO MONTE
O programa contou coa participación de diversos expertos, que introduciron aos asistentes sobre as características dos sistemas silvopastorais, o mundo da apicultura, as plantas medicinais e aromáticas, e as froiteiras arbustivas. Ademais, os poñentes disertaron sobre aspectos relacionados cos froitos e sementes das árbores, e as particularidades dos cogomelos comestibles e dos tóxicos. A tarde estivo adicada ao traballo de campo, cunha saída guiada ao monte para identificar e recoller cogomelos.
O programa contou coa participación de diversos expertos, que introduciron aos asistentes sobre as características dos sistemas silvopastorais, o mundo da apicultura, as plantas medicinais e aromáticas, e as froiteiras arbustivas. Ademais, os poñentes disertaron sobre aspectos relacionados cos froitos e sementes das árbores, e as particularidades dos cogomelos comestibles e dos tóxicos. A tarde estivo adicada ao traballo de campo, cunha saída guiada ao monte para identificar e recoller cogomelos.
POSTA EN VALOR DA BIODIVERSIDADE
Na inauguración da xornada, a deputada de Medio Ambiente, Sonsoles López Izquierdo, valorou a importancia desta xornada “para poñer en valor a biodiversidade da nosa provincia”, e destacou “o prestixio dos expertos que participaron nesta xornada divulgativa.•
Na inauguración da xornada, a deputada de Medio Ambiente, Sonsoles López Izquierdo, valorou a importancia desta xornada “para poñer en valor a biodiversidade da nosa provincia”, e destacou “o prestixio dos expertos que participaron nesta xornada divulgativa.•