
• A Deputación de Lugo ten en marcha o proxecto Receitas da Biosfera, co obxectivo de promocionar e difundir o consumo dos produtos autóctonos. O proxecto inclúe dous concursos de receitas, tanto de tapas como de menús, elaboradas con produtos de Terras do Miño ou dos Ancares Lucenses.
CÓMO PARTICIPAR
Os concursos van dirixidos a persoas non profesionais, que sexan residentes nos 29 concellos que forman estos espazos naturais, entre os que están Láncara e O Páramo. As receitas poden presentarse ata o 18 de novembro. Na modalidade de menú, hai que presentar tres receitas, para primeiro prato, segundo e sobremesa. Un mesmo participante poderá presentarse na modalidade de tapa e de menú.
Os concursos van dirixidos a persoas non profesionais, que sexan residentes nos 29 concellos que forman estos espazos naturais, entre os que están Láncara e O Páramo. As receitas poden presentarse ata o 18 de novembro. Na modalidade de menú, hai que presentar tres receitas, para primeiro prato, segundo e sobremesa. Un mesmo participante poderá presentarse na modalidade de tapa e de menú.
PREMIOS
Para os menús, haberá tres premios, de 500, 300 e 150 euros, e para as tapas, serán de 200, 100 e 50 euros. As dúas mellores receitas formarán parte do libro «Receitas da Biosfera». Todos os premiados recibirán un diploma acreditativo.•
Para os menús, haberá tres premios, de 500, 300 e 150 euros, e para as tapas, serán de 200, 100 e 50 euros. As dúas mellores receitas formarán parte do libro «Receitas da Biosfera». Todos os premiados recibirán un diploma acreditativo.•