•O viño creado pola enóloga Cristina Murga foi elaborado nunha cova en Sober •A produción inicial será de 1.500 botellas de branco lexítimo
• A Ribeira Sacra xa conta co seu primeiro viño espumoso. A iniciativa partiu da enóloga Cristina Murga, que elaborou este viño na súa cova en Sober. O proceso, que durou tres anos, culminará este Nadal coa posta á venda de 1.500 botellas.
Murga deu a coñecer as características do seu produto nun evento celebrado o pasado 13 de outubro, no que amosou o espazo da cova na que se desenvolveu a segunda fermentación do viño, e ofreceu unha degustación deste novidoso produto.
Murga deu a coñecer as características do seu produto nun evento celebrado o pasado 13 de outubro, no que amosou o espazo da cova na que se desenvolveu a segunda fermentación do viño, e ofreceu unha degustación deste novidoso produto.
PROXECTO “MOI ILUSIONANTE”
A nova opción enolóxica da Ribeira Sacra comercializarase baixo o nome “Chris”, un branco lexítimo elaborado con treixadura e godello. Segundo explicou Cristina Murga, especializada en viños espumosos, o proxecto emprendido en Sober é “moi ilusionante”.
No evento participou o alcalde de Sober, Luis Fernández Guitián, que gabou a iniciativa de Murga para empregar a uva da Ribeira Sacra nun produto que abrirá novos mercados, “e levará o nome de Sober por todo o mundo”.•
A nova opción enolóxica da Ribeira Sacra comercializarase baixo o nome “Chris”, un branco lexítimo elaborado con treixadura e godello. Segundo explicou Cristina Murga, especializada en viños espumosos, o proxecto emprendido en Sober é “moi ilusionante”.
No evento participou o alcalde de Sober, Luis Fernández Guitián, que gabou a iniciativa de Murga para empregar a uva da Ribeira Sacra nun produto que abrirá novos mercados, “e levará o nome de Sober por todo o mundo”.•