Todo listo para disfrutar da X Festa do Cocido do Porco Celta da Comarca de Sarria

•A Festa terá lugar o sábado 27 de xaneiro •O domingo 28 haberá xantar-degustación de ovos fritidos con chourizo de porco celta nos restaurantes organizadores

O porco celta é un dos produtos gastronómicos máis singulares da Comarca de Sarria. Na imaxe de arquivo, exaltación do porco celta nunha das pasadas edicións da Festa do Cocido en Sarria. Arquivo EC

 

A exaltación da gastronomía das terras sarrianas terá un dos seus momentos máis salientables o vindeiro 27 de xaneiro. Ao longo desta xornada de sábado, celebrarase a X Festa do Cocido do Porco Celta da Comarca de Sarria, un evento no que se poderán adquirir os mellores produtos, así como degustalos na súa preparación máis tradicional.
EXPOSICIÓN E VENDA DE PRODUTOS DE PORCO CELTA
A xornada festiva do sábado 27 de xaneiro comezará ás 10 da mañá, coa apertura dos stands da II Feira do Porco e dos seus Produtos gastronómicos, que se poderá visitar ata as oito da tarde no recinto do Mercado Gandeiro de Sarria.
PREGÓN, XANTAR E NOMEAMENTO DE CAZOLEIRAS E TIXOLEIROS
A recepción de autoridades será ás doce e media, para continuar coa lectura do pregón, unha hora despois, a cargo de Víctor Manuel Vázquez Portomeñe. Dende as dúas e media, terá lugar unha degustación do cocido, amenizada con diversas actuacións, no mesmo recinto do Mercado Gandeiro. Logo do xantar, ás catro e media procederase ao nomeamento oficial de Cazoleiras e Tixoleiros 2018, para continuar a festa a partir das seis e media.
RESERVAS
As persoas interesadas en reservar mesas para grupos, poden chamar ao Hotel Alfonso IX ou ao Hotel Roma de Sarria. O prezo por mesa de 13 persoas é de 500 euros.
O mesmo sábado, tamén se poderá degustar, previa reserva, o cocido de porco celta nos restaurantes de Sarria Hotel Alfonso IX e Hotel Roma, e no restaurante Hotel A Veiga, de Samos.
DOMINGO DE SABORES CON CHOURIZO CELTA
A xornada do domingo 28 de xaneiro continuará chea de sabores en torno ao porco celta. Os diversos restaurantes que participan nesta iniciativa ofrecerán xantares-degustación de ovos fritidos con chourizo desta modalidade de porco.•

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Novos pasos para impulsar o Porto Seco de Monforte

Seguinte Nova

Os museos da Rede Provincial recibiron un 7% máis de visitantes en 2017

Últimas noticias sobre ASOCIACIONISMO

Chantada contra o cancro

A solidariedade e a conciencia social uníronse en Chantada nunha loita colectiva contra o cancro. No pasado mes de decembro, a directiva
Ir aInicio

Don't Miss