Esta foi a conclusión da reunión mantida en Monforte a finais de novembro entre o delegado da Xunta en Lugo e o presidente da Confraría de Amigos do Viño da Ribeira Sacra, Manuel Rajo. Dende a Xunta van estudar «novas liñas de colaboración» con estes colectivos, dos que José Manuel Balseiro salientou «a súa contribución á conservación da cultura e a tradición gastronómica». O delegado da Xunta na provincia puxo en valor tamén «o enorme potencial confraternizador da gastronomía», eido que cualificou como «un dos máis importantes recursos turísticos de Galicia».
Dende a Xunta puxeron a disposición da Confraría da Ribeira Sacra o asesoramento que precise por parte dos técnicos de Turismo de Galicia e da Consellería do Medio Rural.
Logo da xuntanza, Balseiro e Rajo realizaron unha visita ao Centro do Viño da Ribeira Sacra, na que tamén participaron Carlos Cuadrado, directivo da Federación de Confrarías Gastronómicas, e Ana Cobas, representante de Gastrónomos del Yumay, de Avilés. •
Últimas noticias sobre ASOCIACIONISMO
A Asociación Veciñal do Saviñao solicitou á Deputación de Lugo a reparación de dúas estradas provinciais
A solidariedade e a conciencia social uníronse en Chantada nunha loita colectiva contra o cancro. No
Unha vintena de representantes dos diferentes concellos desde Ponferrada a Santiago reúnense en Chantada para impulsar
A Asociación Veciñal do Saviñao, representada pola súa Presidenta Celia Ferreiro Riazor, solicitou á Alcaldía un
A Asociación Cosmética Galega (ACG) comeza o seu camiño co impulso de vinte e dúas empresas