Presentan en Lugo unha tese doutoral sobre a raza do porco celta

•A investigación de Iván Manuel Rodríguez Paz sobre a evolución desta especie dende a súa orixe ata que se recuperou na actualidade recibiu a máxima cualificación

Iván Manuel Rodríguez Paz, autor da tese doutoral sobre a raza do porco celta, trala súa defensa na Facultade de Veterinaria de Lugo, o 2 de novembro.

O estudo das orixes do porco celta, unha das razas autóctonas máis singulares de Galicia, e o camiño ata a súa actual recuperación foi o eixo da tese de doutoramento que defendeu Iván Manuel Rodríguez Paz na Facultade de Veterinaria do Campus de Lugo.

O LIBRO XENEALÓXICO, CLAVE PARA RECUPERAR O PORCO CELTA
A investigación de Rodríguez Paz destaca a importancia de que a recuperación da raza comezara por elaborar un libro xenealóxico no que se avaliara a información de pedigree, coñecendo así a variabilidade xenética e a consanguinidade existentes. Dende a Asociación de Produtores de Porco Celta (ASOPORCEL) valoraron este aspecto, debido ao reducido número de exemplares a partir dos que se empezou a recuperar a raza.
Segundo informaron dende a Asociación, o propio investigador salientou que «non hai mellor maneira de conservar o material xenético que conservando os rabaños de animais dos gandeiros dedicados á cría desta raza».
Baixo o título «Características productivas da canal e da carne na raza autóctona porcina Celta», a tese de Rodríguez Paz estivo dirixida polos profesores da USC Antonio Iglesias Becerra e Víctor Pereira Lestayo, e polo profesor da Universidade de Vigo José Manuel Lorenzo Rodríguez. O xurado valorou a tese de Rodríguez Paz cun sobresaínte cum laude, a máxima cualificación académica. •

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Estrea do selo de calidade Artesanía Alimentaria

Seguinte Nova

A Feira de Amandi reinvéntase para seguir enxalzando a cultura do viño

Últimas noticias sobre INICIATIVAS

Ir aInicio