BOA EVOLUCIÓN DO SECTOR VITIVINÍCOLA GALEGO TRALA EMERXENCIA SANITARIA

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos . GPXG

• Redacción – MONFORTE. A Xunta destacou a boa evolución do sector vitivinícola galego trala emerxencia sanitaria por mor da covid-19. Así o destacou o director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, na súa intervención na comisión 7ª do Parlamento galego, na que celebrou a abondosa colleita deste ano. Con 73.620.544 quilos de uva de boa calidade recollidos, foi a máis numerosa do último decenio e a segunda máis cuantiosa da historia, despois da de 2011.
Na liña deses bos resultados, segundo o director, apenas se presentaron solicitudes para acceder ao préstamo vendima habilitado pola Xunta para que as adegas galegas puidesen mercar a totalidade da uva en condicións normais de mercado. En concreto, houbo tan só 25 solicitudes para 3,1 millóns de euros. No marco da colleita deste ano, Cabarcos quixo lembrar tamén o traballo realizado para asegurar e preservar a calidade dos viños das Denominacións de Orixe galegas.•

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Nova Anterior

VINIGALICIA CONSEGUE POR SEGUNDO ANO CONSECUTIVO DOUS INDICADORES ARDÁN Á EMPRESA GLOBAL E Á EMPRESA INNOVADORA

Seguinte Nova

As orixes da Ribeira Sacra centraron os traballos na escavación arqueolóxica de Preguntoiro, en Pantón

Últimas noticias sobre VITICULTURA

A %d blogueros les gusta esto: