Monforte acolleu os actos de conmemoración do Día Europeo da Agricultura Ecolóxica

Un sector que na nosa comunidade ten un constante incremento na última década tanto en superficie certificada como en operadores rexistrados e facturación

Presentación do libro Os Bolechas, os alimentos ecolóxicos. Fotos GPXG.

En Monforte de Lemos, tivo lugar un evento especial en conmemoración do Día Europeo da Agricultura Ecolóxica, organizado polo Consello Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia (Craega) e coa participación de José Luis Cabarcos, o director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria. No acto tamén contou coa participación do Deputado de Promoción Económica e Social, Pablo Rivera Capón, xunto á primeira tenente de Alcalde de Monforte, Gloria Prada, e o presidente do Consello Regulador da Agricultura Ecolóxica de Galicia, Francisco López Valladares
Nesta xornada, José Luis Cabarcos puxo de manifesto a relevancia deste sector en Galicia e destacou o crecemento constante experimentado na última década, tanto en superficie certificada (que aumentou case un 200%), como no número de operadores rexistrados (cun incremento do 148%) e na facturación (que experimentou unha suba do 385%). Segundo os datos de 2022, en Galicia a superficie certificada en agricultura ecolóxica abrangue actualmente 45.600 hectáreas, o número de operadores ecolóxicos supera os 1.500, e o valor económico estimado ronda os 113 millóns de euros.
Ademais, o director resaltou que en Galicia, os produtos lácteos e os seus derivados ocupan un lugar destacado neste ámbito produtivo, seguidos pola carne e os seus derivados, as conservas de peixe, outros produtos elaborados, así como os ovos e os seus derivados. A lista dos dez primeiros produtos amparados polo Craega complétase con produtos da acuicultura, pensos e alimentación animal, viños, licores, sidras, vinagres, froitas e aceites.
Este evento contou coa presenza de aproximadamente 430 estudantes das escolas de Monforte de Lemos, quen tiveron a oportunidade de degustar produtos ecolóxicos certificados de Galicia. Tamén se presentou o libro infantil «Os Bolechas e os alimentos ecolóxicos», que xa foi distribuído en todas as escolas e bibliotecas da comunidade, e houbo unha actuación dirixida aos máis pequenos a cargo do músico e compositor Pakolas.
Unha celebración que pon de relevo o compromiso de Galicia coa agricultura ecolóxica e a súa importancia tanto a nivel económico como medioambiental.
Rivera Capón pola súa banda, animou aos máis pequenos a plantar e traballar os seus propios alimentos, e coñecer como facelo dun xeito ecolóxico, destacando a importancia destes recursos educativos para fomentar entre os nenos e nenas o coidado do planeta e o desenvolvemento sostible.
Na súa intervención, Gloria Prada resaltou os valores que a Agricultura Ecolóxica ten na nosa sociedade, “pois os produtos do campo son fundamentais para a nosa alimentación, para comer de forma saudable, e especialmente os certificados como ecolóxicos”.
Tamén agradeceu a concelleira monfortina que o CRAEGA organizara esta xornada en Monforte, porque “contamos cun importante entorno rural, no que a agricultura é un sector fundamental dentro do noso sector primario”.
A primeira Tenente de Alcalde de Monforte, Gloria Prada tamén desexou ós nenos e nenas participantes que disfrutaran da xornada, que “aprendades moito de agricultura ecolóxica da man dos Bolechas, porque temos que darlle á agricultura certificada de calidade o valor que se merece. Espero que apreciedes o valor e o sabor que teñen estes produtos de máxima calidade procedentes do noso campo, porque todos temos algún familiar que ten hortas, e os produtos saben diferente”.•

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Nova Anterior

Cinema e conversa no Ateneo Casino o 27 de outubro

Seguinte Nova

Antón PatiñoO Ateneo Casino de Monforte enchéuse de poesía, emoción, pintura e cinema

Últimas noticias sobre O MUNDO DO VIÑO E DO AGRO

A %d blogueros les gusta esto: