O selo de Artesanía Alimentaria segue medrando con preto de 100 empresas galegas certificadas

Artesanía Alimentaria dispón dunha páxina web na que se poden consultar os operadores adheridos a este distintivos

Co selo de Artesanía Alimentaria, Galicia protexe a elaboración de produtos artesáns, vinculados á súa cultura rural e litoral, garantindo a
súa calidade e promovendo a economía local

Desde a súa creación no 2020 pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria, dependente da Consellería do Medio Rural, o selo de Artesanía Alimentaria non deixou de medrar, sumando preto de 100 empresas galegas certificadas. Esta marca de calidade diferenciada ten como obxectivo estruturar o sector alimentario en Galicia, conforme aos requisitos da Unión Europea, protexer os artesáns galegos e evitar etiquetaxes enganosas, ademais de conservar as técnicas tradicionais profundamente enraizadas na cultura galega.
Nos últimos meses tramitáronse novas solicitudes para que máis operadores se unan a esta iniciativa. Estes novos operadores deberán cumprir algunha das 16 normas técnicas aprobadas desde a creación do selo. Entre estas, destacan a produción de derivados lácteos e cárnicos, produtos da pesca, acuicultura e marisqueo, así como a elaboración de viños, licores, cervexas e sidra.
Outras normas técnicas vixentes regulan a manipulación de mel e produtos apícolas, a elaboración de marmeladas, conservas vexetais, fariñas e derivados do cacao, así como produtos de panadaría, confeitaría, e aceites de oliva. Ademais, este selo protexe elaboracións menos comúns como conservas e derivados da helicicultura (cría de caracois).
A incorporación de novas empresas e artesáns a este selo reflicte o compromiso coa calidade e coas técnicas tradicionais de Galicia, garantindo que os produtos elaborados respecten o saber facer ancestral transmitido xeración tras xeración. Así mesmo, asegura aos consumidores que están a adquirir produtos auténticos e de alta calidade, realizados por artesáns que cumpren cos esixentes requisitos deste selo.
O selo de Artesanía Alimentaria tamén aposta pola transparencia e proximidade, dispoñendo dunha páxina web onde se poden consultar todos os operadores adheridos e obter máis información sobre as diferentes categorías e requisitos. A través desta plataforma, a cidadanía ten acceso a un directorio de empresas e produtos certificados, facilitando o consumo consciente e responsable de alimentos artesanais que forman parte do patrimonio cultural e gastronómico de Galicia.•

O distintivo impulsado pola Xunta de Galicia protexe o bo facer dos artesáns e preserva as elaboracións tradicionais

Galicia posúe unha rica tradición na creación de produtos alimentarios artesanais de alta calidade, profundamente arraigados na súa cultura popular e moi valorados polos consumidores. A Xunta, a través do selo de Artesanía Alimentaria, impulsa a protección e promoción destes produtos fronte á produción estandarizada, garantindo a súa ligazón coas materias primas de calidade, as estruturas produtivas tradicionais, o medio rural e litoral, e o respecto polo medio natural.
O selo busca promover as pequenas producións artesanais de alimentos de calidade, favorecendo a diversificación das explotacións agrarias e incrementando o valor das producións locais.
Fotos GPXG.

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Rosa Cedrón emociona no 25 aniversario da Asociación Camiños a Santiago pola Ribeira Sacra

Seguinte Nova

As adegas do Saviñao apoian a Plataforma Pacto Frente a Eólicos

Últimas noticias sobre ECONOMÍA

Ir aInicio

Don't Miss