Semente Ribeira Sacra celebrou a súa X edición premiando o talento emprendedor rural

O concurso, centrado en apoiar proxectos innovadores, premia tres iniciativas con potencial de dinamizar o rural galego

Representantes dos proxectos finalistas e gañadores da X Edición do Concurso de Proxectos Empresariais Semente Ribeira Sacra. Foto EnComún.

A Asociación Semente de Monforte celebrou a X edición do Concurso de Proxectos Empresariais Semente Ribeira Sacra, unha cita anual para recoñecer e apoiar ideas innovadoras que busquen impulsar o rural galego. O xurado destacou a altísima calidade dos proxectos presentados, así como o talento e a ilusión dos seus emprendedores, quen apostan por transformar o territorio a través de iniciativas sustentables e socialmente comprometidas.
Tras a avaliación das propostas, foron entregados tres premios principais, totalizando 20.000 euros en apoio ao desenvolvemento destes proxectos. O primeiro premio, dotado con 10.000 euros, foi concedido a GEMMA & NAZA CHEESECAKES, unha empresa de produción artesanal de tortas de queixo que se distingue polo seu compromiso coa calidade e a sustentabilidade. Esta proposta aposta polo uso de ingredientes locais e galegos de alta calidade, valorando os sabores tradicionais de Galicia e contribuíndo á economía de proximidade ao apoiar agricultores e provedores da comarca.
O segundo galardón, de 6.000 euros, foi para FICAR AQUÍ, un portal de emprego que se propón concentrar as ofertas laborais do rural galego nun único sitio web, orientado a conectar empresas locais e profesionais. A través desta plataforma, FICAR AQUÍ busca axudar a cubrir as necesidades do tecido empresarial do rural, promovendo novas oportunidades de emprego e facilitando o asentamento de poboación no territorio.
O terceiro premio, cunha dotación de 4.000 euros, recaeu en ENZICAS BIO SL, unha empresa cualificada como Startup por ENISA e que foi fundada en 2022. A proposta de ENZICAS céntrase no desenvolvemento dun ingrediente alimentario innovador, baseado nun fungo filamentoso desenvolvido a partir de castañas, que se emprega para a maduración de queixos e embutidos. Esta tecnoloxía promete diversificar os produtos galegos e engadir valor ao sector agroalimentario da Ribeira Sacra.
A entrega dos premios celebrouse no Parador de Monforte, nun acto que reuniu a representantes institucionais e empresariais, así como aos dez proxectos finalistas. Entre as autoridades asistentes destacaron a conselleira de Medio Rural, María José Gómez, e a directora xeral de AGADER, Mª Paz Rodríguez, así como outras figuras relevantes do panorama galego como o director xeral da AGACAL, Martín Alemparte, e as directoras territoriais da Consellería de Emprego en Ourense e Lugo, Marta Vázquez e Carmen José López. Deputados autonómicos e representantes das Deputacións de Lugo e Ourense tamén estiveron presentes, xunto con representantes das universidades e concellos colaboradores. A presidenta de Semente de Monforte, Pilar López expresou o seu orgullo pola traxectoria do certame, sinalando que moitos dos proxectos premiados en anteriores edicións convertéronse en iniciativas empresariais de éxito. “Os datos son importantes, pero o mellor é a satisfacción de que a maioría dos proxectos que quedaron entre os tres primeiros convertéronse en realidade e moitos deles son iniciativas empresariais de éxito. A ilusión coa que comezamos segue sendo a mesma, ou quizais máis. Grazas ao traballo, á dedicación e implicación que vemos nos participantes e grazas a que esas persoas, empresas e organismos que nos apoian, confían no mesmo ca nós: Podemos axudar a dinamizar o noso rural”, concluíu Pilar López. •

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Veciños de Monforte celebran un Magosto Intercultural

Seguinte Nova

Turismo de Galicia amplía o prazo das axudas para melloras enerxéticas no sector

Últimas noticias sobre EMPRENDEMENTO

Ir aInicio

Don't Miss