Guímaro Mencía Ribeira Sacra Finca Meixamen 2022, o mellor viño de España segundo James Suckling

Pedro Rodríguez, auténtico alma mater dos viños de Guímaro. Foto James Suckling.

O viño Guímaro Mencía Ribeira Sacra Finca Meixamen 2022 foi seleccionado como o mellor viño de España na lista anual do crítico internacional James Suckling, que reúnese os “Cien mellores viños españois”. A Ribeira Sacra destacou tamén con outros viños na lista, como o F. Algueira Ribeira Sacra Dolio 2020, que ocupou o posto número 6, e o Guímaro Ribeira Sacra Camiño Real 2022, que alcanzou o posto 31.
O Guímaro Mencía Ribeira Sacra Finca Meixamen 2022 foi eloxiado pola súa orixe en viñedos en terrazas situados ao longo dos ríos Sil, Miño e Cabe. Suckling subliñou que este viño reflicte o cambio en España cara produtos de localización específica, destacando a súa facilidade de consumo e a excepcional calidade da colleita de 2022. A plataforma James Suckling é un dos maiores referentes mundiais en crítica de viños, e as súas avaliacións teñen un grande seguimento entre profesionais e consumidores. O recoñecemento a Guímaro 2022 como mellor viño de España subliña o traballo das bodegas e do Consello Regulador da D.O. Ribeira Sacra, que segue loitando por mostrar ao mundo a calidade dos seus viños.
Ademais, outros viños da Ribeira Sacra lograron posicións destacadas nesta lista, que cada ano evalúa a calidade e singularidade dos viños de diferentes zonas de España. Así, F. Algueira Ribeira Sacra Dolio 2020 sitúase no posto número 6 da lista e Guímaro Ribeira Sacra Camiño Real 2022 no 31. Pedro Rodríguez, alma mater de Guímaro, adopta un enfoque burgundio na viticultura, centrado na elaboración de viños de finca, elaborados exclusivamente a partir da súa propiedade. Para Suckling, o que distingue esta comarca é que os antigos viñedos, principalmente plantados con mencía, teñen distintas proporcións de diferentes variedades en cada parcela, facendo que cada finca sexa única. Outro factor importante é o terreo ondulado do río, que crea exposicións diversas, influíndo notablemente no carácter do viño.
Sinala Suckling que moito antes de que comezara a embotellar as súas seleccións de finca, a familia de Pedro Rodoríguez reservaba uvas dunha parcela específica para o seu propio consumo, crendo que eran “mellores que as outras”. Hoxe en día, esa parcela específica embotéllase como Capeliños. O concepto de xerarquía no viñedo forma parte do tecido cultural da Ribeira Sacra desde hai moitas xeracións.•

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

Don Bernardino destaca na Taste Spain Seúl 2024 co seu viño de finca

Seguinte Nova

Diego Xesús López, terceiro premio no Concurso Homebrewer cunha cervexa experimental

Últimas noticias sobre O MUNDO DO VIÑO E DO AGRO

Ir aInicio

Don't Miss