A intelixencia artificial chega ao viñedo

O director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, Martín Alemparte, no obradoiro sobre novas tecnoloxías IA para o sector vitivinícola. Foto GPXG.

O Parador de Monforte de Lemos acolleu o pasado venres 21 de marzo o obradoiro Novas tecnoloxías IA para o sector vitivinícola, unha iniciativa organizada pola Xunta de Galicia en colaboración coa CEL. Participaron destacados expertos do sector, que abordaron o impacto da intelixencia artificial, a dixitalización e a visión por computador na mellora da produtividade e calidade dos viños.
A Tenente de Alcalde, Gloria Prada, asistiu en representación do rexedor José Tomé Roca, acompañada polo concelleiro José Luis Losada. Prada destacou a importancia destas iniciativas para a innovación no viñedo, especialmente na Ribeira Sacra.
A xornada incluíu relatorios de expertos como Javier Tardáguila Laso, catedrático de Viticultura de Precisión da Universidade de La Rioja, e intervencións de profesionais do sector como Miguel Tubio, Pablo Franco e Alfonso Losada.•

Deixa unha resposta

Your email address will not be published.

Enquisas

ESTÁ CONFORME CO PROXECTO PARA CONSTRUÍR UNHA NOVA PONTE DE FERRO NO MALECÓN EN SUBSTITUCIÓN DA PASARELA PEONIL ACTUAL?

Cargando ... Cargando ...

Resumen mensual de noticias

Nova Anterior

ENTREVISTA A OSCAR REBOIRAS

Seguinte Nova

Galicia impulsa o seu sector vitivinícola na feira ProWein

Últimas noticias sobre O MUNDO DO VIÑO E DO AGRO

Ir aInicio

Don't Miss